V Lazanoch horel obchod s potravinami

19.07.2023 Prievidza

Lazany 19. júla (TASR) - Zásah hasičov si v utorok (18. 7.) večer vyžiadal požiar v budove obchodu s potravinami v Lazanoch (okres Prievidza). Požiar likvidovali šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s dvoma cisternovými vozidlami. TASR o tom v stredu informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Z budovy sa po príchode hasičov šíril hustý čierny dym. Na mieste sa nachádzal správca, ktorý hasičom budovu sprístupnil. "Príslušníci HaZZ zasahujúci v dýchacích prístrojoch vnikli do silno zadymených vnútorných priestorov a za použitia termovíznej kamery identifikovali ohnisko požiaru," uviedol Petrík.

Za účelom lokalizácie požiaru a ochladzovania okolia požiariska hasiči podľa neho nasadili spolu tri hasebné prúdy a priestory prirodzeným spôsobom odvetrávali, následne po lokalizácii požiaru pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté lokálne ohniská a postihnuté priestory dôkladne odvetrali pretlakovou ventiláciou.

Požiar hasiči zlikvidovali krátko po polnoci. Počas hasebných prác profesionálnym hasičom asistovali aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Nedožery-Brezany. "Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal Petrík.
 

Vyberte región